Airco onderhoud

Ook airconditioning vraagt om onderhoud

Net als ieder ander onderdeel van uw auto, vraagt ook de airconditioning om verstandig gebruk en regelmatig onderhoud. Want de installatie zorgt alleen voor het gewenste klimaat in de auto, als deze optimaal functioneert.

Het comfort van de airconditioning ervaart u vooral in de warme zomermaanden, maar het is een misverstand dat de airconditoning in de winter niet gebruikt hoeft te worden. Heel praktisch kan de airo prima gebruikt worden voor ontwaseming van de ruiten. Ook voor het algemeen functioneren van de airco is het belangrijk om het hele jaar door de installatie minstens eens per week aan te zetten. Dat voorkomt uitdrongen van onderdelen met lekkages tot gevolg. Een lekkende airconditioning functioneert niet goed en is bovendien slecht voor het milieu. In de auto-airco zitten zogenoemde koudemiddelen. Deze middelen bevatten HFK's. HFK-gassen tasten (in tegenstelling tot de voorganger CFK) de ozonlaag niet aan, maar als ze vrij komen in de atmosfeer dragen ze wel bij aan het broeikaseffect.

Het comfort en de levensduur van de airco is optimaal bij juist gebruik. In het instructieboekje in uw auto kunt u lezen over het gebruk van de airco die in uw auto zit. Daarnaast zijn er nog algemene tips. Schakel de installatie enkele minuten na het starten van de motor in, Dit bespaart brandstof en onnodige slijtage van de koppeling van de compressor. Schakel de airco zo'n vijf minuten voor u de motor uitzet alvast uig. Dit voorkomt condens- en schimmelvorming in de installatie met een nare stank als gevolg. Bij mensen met gevoelige ogen en kinderen met astmatische klachten kan dit bovendien tot irritaties leiden. Een goed ouderhouden airco houdt te lucht fris!

Optie A

Airco-inspectie en preventie onderhoud : € 39,- incl. BTW

Optie B

Grondige reiniging van het aircosysteem : € 69,- incl. BTW

Optie C

Complete aircoservicebeurt: inspectie, reiniging en afvullen van het aircosysteem: € 140,- incl. BTW