APK (Algemene Periodieke Keuring)

In Nederland worden alle auto's ouder dan 3 of 4 jaar gekeurd volgens wettelijk vastgestelde eisen op veiligheids- en milieugebied. Dit is de Algemene Periodieke Keuring (APK).

De APK frequentie luidt per 1 januari 2008:

  • Alle op benzine rijdende personenauto's en lichte bedrijfswagens die sinds 1 januari 2005 op de weg zijn toegelaten, hoeven pas vanaf 1 januari 2009 elke twee jaar een APK te ondergaan. Dus niet al in 2008.
  • Als deze personenauto's en lichte bedrijfswagens acht jaar of ouder zijn, geldt er weer een jaarlijkse APK.
  • Voor alle op benzine rijdende personenauto's en lichte bedrijfswagens die voor 1 januari 2005 op de weg kwamen verandert er niets. Deze auto's hebben nog steeds een jaarlijkse APK-plicht. Ook verandert er niets voor taxi's, bussen, vrachtwagens en personenauto's op gas en diesel.

Wat houdt APK in?
Bij de APK worden onder andere de volgende onderdelen geïnspecteerd:

Verkeersveiligheid
- Remmen
- Wielophanging
- Schokdempers
- Banden
- Stuurinrichting
- Verlichting
- Carrosserie

Milieu
- Uitlaatgassen

Algemeen
- Het voertuigbewijs
- Voertuigidentificatienummer
- Gebruikte brandstof

Wij hanteren landelijke adviesprijzen voor de APK
Voor een APK hanteren wij het aantrekkelijke tarief van € 29,50 exclusief milieu- en administratiekosten. Wanneer u de APK laat uitvoeren in combinatie met een grote onderhoudsbeurt is de APK gratis*. Dat scheelt u weer € 29,50! De milieukosten bedragen € 10,- voor een benzinemotor en € 30,- voor een dieselmotor. De administratiekosten zijn € 9,50.